Ongeluk

PER(R)ONGELUK

Een komedie van Pol Anrys in een regie van Ignaas De Jongh.

Frederik en Isabelle hebben op het laatste perron van het station, perron 12, ruzie over hun toekomstig huwelijksfeest. Kwaad omdat ze haar zin niet krijgt, gooit Isabelle haar dure verlovingsring die ze van Frederik heeft gekregen weg over de balustrade aan de rand van het perron.

De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend stuk terrein waar een aantal clochards en bedelaars huizen onder de twee bruggen van het station.

In de buurt wordt dit terrein, perron 13 genoemd. Als Frederik even later op het terrein verschijnt om de ring te zoeken, blijkt deze onvindbaar. Tijdens het zoeken naar de ring leert hij de mensen kennen die onder de bruggen huizen. Er zijn de oude Achiel en zijn blinde broer Ronny die onder de ene brug huizen, Rita en Vanessa - twee onbetrouwbare bedelaarsters - en Suzy - een 18-jarig hoogzwanger meisje - die onder de andere brug verblijven.

Wie heeft de ring? Komt het nog goed tussen Frederik en Isabelle? Wanneer bevalt Suzy? Slagen Rita en Vanessa er in om Achiel en Ronny van het terrein weg te pesten en zo de alleenheerschappij over perron 13 te bekomen?