Toebakshof

't TOEBAKSHOF

Volkse komedie van Leo Behaegel in een regie van Lieven Vandamme.

Originele titel: 't Hommelhof vertelt het verhaal van Pierre en Mang, twee ongetrouwde stiefbroers die samenwonen op de boerderij van hun overleden pleegouders. Hoewel, van tabak is niet langer veel sprake en ook hun boerderij is niet meer helemaal bij de tijd.

Het leven kabbelt sloom voort, de dagen rijgen zich lusteloos aaneen. Ook het bestaan van hun naaste buren Lucien, diens moeder Adelien en zijn dochter Fanny verloopt zo rimpelloos als een weilandvijver.

Net zoals Pierre hoopt dat de vastgeknelde lade van de oude commode nog iets waardevols zal prijsgeven, zo hopen allen dat ook hun eigen leven nog iets onverwachts in petto heeft. Hun heimelijke wensdromen blijven echter onvervuld en iedereen lijkt min of meer in zijn lot te berusten.

De onbewogen rust wordt echter bruusk verstoord op de dag dat Mang een wonderlijke verschijning ziet in 't Toebakshof. De komst van enkele oude bekenden leidt onherroepelijk naar moeilijke keuzes, met ingrijpende gevolgen voor 't Toebakshof en zijn bewoners.